Vračilo artiklov

Vračilo artiklov v 14 dneh ali odstop od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: b2b@minjon.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega artikla. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

 

Kakšen je postopek vračil

Artikle lahko vrnete na dva načina:

Vračilo v prevzemnem mestu

Artikel, ki ga želite vrniti lahko prinesete v našo trgovino na Rakeku, zraven obvezno prinesite račun in izpolnjen obrazec za vračilo artikla, ki ga najdete tukaj.

Naš hišni naslov:
Partizanska cesta 24, 1381 Rakek

 • Izpolnite obrazec za vračila artiklov, ki je vir vseh informacij, ki jih potrebujemo za izvedbo vračila.
 • Priložite kopijo računa za artikel, ki ga vračate.
 • Artiklu povrnite tovarniške nastavitve
 • Artikel pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite. Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti obrazca s podatki in kopije računa.
 • Vaš artikel bo poslan v reklamacijski oddelek, kateri je zadolžen za reševanje reklamacij. O nadaljnem postopku reklamacije boste obveščeni s strani reklamacijskega oddelka.

Vračilo po pošti

Izkoristite lahko tudi možnost vračila po pošti. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke. Artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno AvtoMinjon embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru vračila po pošti morate storiti naslednje:

 1. Izpolnite obrazec za vračila artiklov, ki je vir vseh informacij, ki jih potrebujemo za izvedbo vračila.
 2. Priložite kopijo računa za artikel, ki ga vračate.
 3. Artiklu povrnite tovarniške nastavitve
 4. Artikel pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite. Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti obrazca s podatki in kopije računa.
 5. Artikle pošljite na naslov:Avtominjon d.o.o.
  Partizanska cesta 24
  1381 Rakek
  Svetujemo vam, da artikel, ki ga vračate, pošljete priporočeno, saj imate le tako sledljivost artikla.