Pogoji poslovanja spletne trgovine 

Osebna izkaznica 

AVTO MINJON trgovsko storitveno podjetje d.o.o. 

Partizanska cesta 24, 1381 Rakek 

Zavezanec za DDV: DA 

Davčna številka: 79327354 

Matična številka: 5786401000 

IBAN SI56 1010 0005 0182 654 (TRR odprt pri Banki Koper d.d.) 

IBAN SI56 0202 6003 5319 792 (TRR odprt pri NLB d.d.) 

IBAN SI56 SI56 0311 5100 0331 362 (TRR ODPRT PRI SKB d.d. ) 

Obveščanje in komunikacija s strankami/naročniki 

Podjetje bo s stranko/naročnikom navezalo stik preko določenega medija komunikacije, v kolikor bo slednja/slednji v to privolil. Stranka/naročnik z izpolnitvijo obrazca privoli na prejemanje oglasnih elektronskih sporočil, poda se dovoljenje za obdelovanje naslednjih podatkov: 

Ime in priimek 

Naslov elektronske pošte 

Arhiv komunikacije s ponudnikom 

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: 

-Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, 

-Pošiljatelj bo jasno razviden, 

-Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. 

-Vidno predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, 

-Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval. 

Uporabnik lahko ob prijavi na prejemanje oglasnih elektronskih sporočil odobri uporabo njegovih osebnih podatkov v naslednje namene: 

[1] (OPCIJSKO) Privolitev za sledenje aktivnostim in interesom na spletni strani http://www.trgoina.minjon.si in pripadajočih pod-domenah: 

Iznos, hramba in obdelava podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na vseh pod domenah spletne strani http://www.trgovina.minjon.si, nam omogočajo izvajanje naročenih storitev, kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na spletni strani ter agregirane in anonimizirane analize uporabe spletne strani in njenih vsebin. 

Vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene 

[2] (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje novic o AVTO MINJON d.o.o. ponudbi in ostalih novostih velja do preklica in obsega: 

uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic o naši ponudbi ter novostih. 

uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so ecommerce vodiči, obvestila o ecommerce dogodkih in podobno 

iznos, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh novičk 

obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku) 

[3] (OPCIJSKO) Privolitev za prejemanje personaliziranih obvestil in ponudb velja do preklica in obsega: 

uporabo podatkov za neposredno trženje 

ponovno ciljanje na platformah z namenom ponovne predstavitve izdelkov / ponudbe 

iznos in obdelavo podatkov v orodjih za digitalno oglaševanje (uporaba e-pošte za pripravo anonimiziranih segmentov uporabnikov, v tem primeru e-pošte ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku) 

obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku) 

[4] (OBVEZNO) Privolitev v pogoje vračil artiklov: 

Stranka se strinja da izvede vračilo artiklov v 14 dneh ali odstopa od pogodbe. 

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: b2b@minjon.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega artikla. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

[5] (OBVEZNO) Cene in plačila 

5.1. Cene 

Vse cene, navedene v spletni trgovini so v EUR in vsebujejo DDV. Vse cene v spletni trgovini vključujejo davek na dodano vrednost. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. 

Cene ne vključujejo stroškov dostave, morebitnih carin in drugih davščin, ki bi lahko vplivale na mednarodna naročila. 

Prodajalec ima možnost kadarkoli spremeniti cene v spletni trgovini. Za Kupca je veljavna tista cena, ki je v veljavi ob sklenitvi prodajne pogodbe; tj. ob potrditvi teh splošnih pogojev. Cena, določena ob sklenitvi pravnega posla je fiksna in se ne spreminja. 

V primeru, da bi prišlo do napake v ceni izdelka, ki je predmet naročila po teh splošnih pogojih, bo Prodajalec Kupca o tem nemudoma obvestil in kupcu ponudil naslednje možnosti: 

  • odstop od pogodbe in vračilo kupnine; 
  • potrditev naročila po pravilni ceni. 

5.2. Možnosti plačila 

Prodajalec Kupcu omogoča naslednje načine plačil: 

  • Gotovina ob prevzemu; 
  • PayPal; 
  • Kreditna ali debetna kartica;  
  • Bančno nakazilo. 

Prodajalec si pridržuje pravico, da izdelkov, ki so predmet naročila ne odpošlje, dokler ni plačilo v celoti izvedeno s strani Kupca. Prodajalec bo izdelke odposlal, v roku treh (3) dni in na način kot opredeljeno v spodnjem odstavku. 

V primeru, da Kupec zneska, ki go dolguje iz posamičnega naročila ne poravna v roku štirinajst (14) delovnih dni od sklenitve pravnega posla, Prodajalec šteje takšno naročilo za razdrto in Kupcu pošlje obvestilo o razdrtju naročila. 

Prodajalec Kupcu, ki je izvedel delno plačilo v primeru razdrtja naročila, kot opredeljeno zgoraj, vrne sredstva, ki jih je vplačal. V primeru, da je Kupec pravna oseba, si Prodajalec pridržuje pravico, da od delnega plačila odbije administrativne stroške, ki so Prodajalcu nastali zaradi plačila v višini 50,00 EUR. 

4.3. Promocije in druge ugodnosti 

Prodajalec v okviru svojega poslovanja pripravlja različne promocijske ugodnosti, popuste in druge aktivnosti (v nadaljevanju samo promocije). Prodajalec te promocije organizira po lastni volji, pri čemer lahko določene promocije tudi pogojuje s pogoji (npr. ugodnost samo za nove naročnike). Kupec je dolžan pozorno prebrati pogoje določene promocije, ki jih bo Prodajalec objavil ločeno za vsako promocijo. 

Prodajalec si pridržuje pravico, da posamezno promocijo časovno omeji oz. v promocijo vključi samo omejeno količino artiklov. Promocije bodo vidno označene v spletni trgovini tako da se bo ob redni ceni izpisala tudi promocijska cena. 

Ugodnosti se ne seštevajo. Kupec lahko koristi za nakup zgolj eno promocijo po lastni izbiri. Promocij ni mogoče unovčiti na kakršenkoli drug način, prav tako ni mogoče izplačilo promocijske ugodnosti v denarju. 

[6] (OBVEZNO) Dostava 

Prodajalec Kupcu zagotovi dostavo na naslov, ki ga je Kupec podal v naročilu. Prodajalec po najboljših močeh zagotavlja dostavo v najkrajšem možnem času, vendar ne zagotavlja dostave v določenem roku. Rok dostave, ki je opredeljen v naročilu oz. nakupnem procesu ni zavezujoč za Prodajalca ampak predstavlja okvirno informacijo za Kupca o dostavi izdelkov. 

Prodajalec nima možnosti vpliva na dejavnike kot so mednarodni promet, carine in drugi dogodki, ki lahko vplivajo na dostavo izdelkov. 

Stroški dostave so za Kupca opredeljeni v nakupnem procesu. S potrditvijo naročila Kupec potrdi tudi stroške dostave. Višina stroškov dostave je Kupcu na voljo tukaj: https://trgovina.minjon.si/dostava/. 

V primeru, da Kupec za dostavo uporabi prevoznika, ki ga ne nudi Prodajalec preide riziko uničenja na Kupca s trenutkom izročitve izdelkov temu prevozniku. 

[7] (OBVEZNO) Neprevzem izdelkov 

Kupec jamči, da bo prevzel naročene izdelke. V kolikor Kupec ne prevzame takšnih izdelkov in se pošiljka z izdelki vrne Prodajalcu, ima Prodajalec možnost, da od pravnega posla odstopi in Kupcu vrne kupnino. 

V primeru neprevzema izdelkov preide na Kupca nevarnost uničenja in poškodovanja izdelkov s trenutkom neuspelega prevzema. 

[ultimate_gdpr_terms_accept]